Granola met stukjes Fruit
Deze snelle en heerlijk fruitige granola ‘pizza’ is bedekt met verse en smaakvolle zomer bessen.
20 Minutes Prep
2 Hours
Total
8 Servings
Ingredient List
- 5 Nature Valley Crunchy Haver & Honing repen
- 50 g licht bruine suiker
- 50 g ongezouten, gesmolten boter
Voor de topping
- 225 g (vette) roomkaas, op kamertemperatuur
- 50 g poedersuiker
- 1 theelepel vanille aroma
- 300 g aardbeien, gepeld en in plakjes
- 100 g zwarte bessen
Preparation
- Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C )/gasoven stand 4.Rol een stuk bakpapier uit over een bakplaat. Maak de muesli repen fijn in een keukenmachine. Voeg de suiker en de boter toe en mix het geheel goed door elkaar en verdeel over de bakplaat en vorm het mengsel in een cirkel van 23 cm. Plaats de bakplaat in de oven bak de pizza in 10-12 minuten krokant en gaar. Laat nog 30 minuten buiten de oven afkoelen.
- Voeg de roomkaas, suiker en vanille samen in beslag kom en mix met een mixer tot een zachte gladde massa. Verdeel het roomkaas mengsel over de afgekoelde 'pizza' en laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel de bessen, zoveel als je wilt, over de roomkaas. Zet voor serveren 1 uur in de koelkast.
- Je kunt de 'pizza' het beste dezelfde dag eten. Overgebleven 'pizza' kun je eventueel verpakt bewaren in de koelkast tot de volgende dag.
- Je kunt elke combinatie van vers fruit kiezen om de 'pizza' mee te versieren.