Granola Cheesecake met Vanille Yoghurt
Deze snelle lichte no-bake cheesecake is een spectaculaire finish van elke maaltijd.
30 Minutes Prep
4 Hours
30 Minutes Total
12 Servings
Ingredient List
- 12 Nature Valley Crunchy Haver & Honing muesli repen, fijn gemalen
- 100 g ongezouten gesmolten boter
Voor de topping
- 2 gelatine bladen
- 1 eetlepel koud water
- 2 eetlepels citroensap
- 200 g volle roomkaas
- 175 g basterdsuiker
- 300 g Griekse-stijl yoghurt
- 150 slagroom
- 1 eetlepel vanille extract
Preparation
- Vet een 23 cm springvorm in en voorzie deze van bakpapier. Mix in een kom de stukjes mueslireep goed samen met de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm en 2 cm van de rand gelijkmatig met de massa, druk goed aan en plaats het geheel 1 uur in de koelkast.
- Leg in de tussentijd de gelatine bladen 10 minuten in een kommetje met koud water. Verwarm 1 theelepel koud water samen met het citroensap in pan en haal van het vuur zodra het begint te sudderen. Haal de gelatine uit het water, knijp het overtollige vocht eruit en voeg het toe aan het warme citroenwater. Roer totdat de gelatine is opgelost.
- Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix dit met een mixer tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt en de citroen mix toe en mix alles tot een glad en goed gemend geheel.
- Klop de slagroom los in een kom totdat zich zachte pieken vormen en lepel het door de het roomkaas mengsel en voeg tot slot het vanille extract toe. Verdeel het mengsel over de granola bodem en laat het geheel minimaal 4 uur in de koelkast staan. Garneer de cheesecake met wat frambozen en een paar druppels honing.
- Garneer in plaats van frambozen ook eens je met favoriete fruit bijvoorbeeld zwarte bessen, blauwe bessen of aardbeien.
- Bedekt en gekoeld blijft de cheesecake nog 3 dagen houdbaar.