Amandel, Kersen en Peer Crumble
Crunchy mueslirepen zijn het geheim in deze zoet knapperige huisgemaakte fruit crumble.
20 Minutes Prep
1 Hour
20 Minutes Total
8 Servings
Ingredient List
- 5 peren (ongeveer 800 g)zonder klokhuis, geschild en gesneden
- 350 g pitloze kersen (diepvries)
- 125 g basterdsuiker
- 175 g meel
- 75 g ongezouten boter
- 4 Nature Valley Crunchy Geroosterde Amandel muesli repen, in stukjes
- 50 g lichte bruine suiker
- (Vruchten) Yoghurt naar keuze
Preparation
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C )/ gasoven stand 4. Meng de peren, kersen, basterdsuiker en 2 eetlepels meel samen in grootte schaal. Schep het mengsel over de in een 1,5 liter ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem.
- Meng de boter en de rest van het meel in een schaal tot er een brood korrelige structuur ontstaat. Je kunt hiervoor ook een mixer gebruiken. Roer vervolgens de stukjes mueslireep en bruine suiker er door en verdeel het over de peren mix.
- Bak in de over voor 1 uur of totdat de bovenkant goud bruin is en het fruit zacht is. Wanneer de granola aan de bovenkant te bruin wordt kun je deze afdekken met aluminium folie. Even wat laten afkoelen en serveren met yoghurt.
- Als alternatief kun je ook appels gebruiken in plaats van peer. Probeer ook eens zomer fruit of cranberries (diepvries) in plaats van kersen. Server met ijs of pudding voor wat extra verwennerij.