Amandel, Kersen en Peer Crumble

Crunchy mueslirepen zijn het geheim in deze zoet knapperige huisgemaakte fruit crumble.

Small black spatula
20 Minutes Prep
Small black clock face
1 Hour 20 Minutes Total
A small knife and fork set
8 Servings

Ingredient List

  • Small check mark in a circle icon 5 peren (ongeveer 800 g)zonder klokhuis, geschild en gesneden
  • Small check mark in a circle icon 350 g pitloze kersen (diepvries)
  • Small check mark in a circle icon 125 g basterdsuiker
  • Small check mark in a circle icon 175 g meel
  • Small check mark in a circle icon 75 g ongezouten boter
  • Small check mark in a circle icon 4 Nature Valley Crunchy Geroosterde Amandel muesli repen, in stukjes
  • Small check mark in a circle icon 50 g lichte bruine suiker
  • Small check mark in a circle icon (Vruchten) Yoghurt naar keuze

Preparation

Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C )/ gasoven stand 4. Meng de peren, kersen, basterdsuiker en 2 eetlepels meel samen in grootte schaal. Schep het mengsel over de in een 1,5 liter ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem.
  2. Meng de boter en de rest van het meel in een schaal tot er een brood korrelige structuur ontstaat. Je kunt hiervoor ook een mixer gebruiken. Roer vervolgens de stukjes mueslireep en bruine suiker er door en verdeel het over de peren mix.
  3. Bak in de over voor 1 uur of totdat de bovenkant goud bruin is en het fruit zacht is. Wanneer de granola aan de bovenkant te bruin wordt kun je deze afdekken met aluminium folie. Even wat laten afkoelen en serveren met yoghurt.
  4. Als alternatief kun je ook appels gebruiken in plaats van peer. Probeer ook eens zomer fruit of cranberries (diepvries) in plaats van kersen. Server met ijs of pudding voor wat extra verwennerij.