No Bake Pindakaasrepen met Chocolade
Deze decadente traktatie is vol van chocolade, pindakaas en crunchy muesli repen!
20 Minutes Prep
2 Hours
50 Minutes Total
25 Servings
Ingredient List
- 75 g ongezouten boter
- 150 g pure chocolade stukjes
- 154 g gebroken met crème gevulde ronde chocolade biscuits
- 1/2 blikje gecondenseerde melk (397g)
- 100 g 'honey roasted' pinda's, in stukjes gehakt
- 4 Nature Valley Crunchy Peanut Butter muesli repen, in stukjes
- 200 g gesmolten witte chocolade
Preparation
- Plaats bakpapier in een 20 x 20 cm cakevorm (bodem + zijkanten)
- Smelt de boter en 100 g donkere chocolade stukjes au bain- marie. Roer de gesmolten boter met chocolade door de stukjes biscuit en giet het geheel in de cakevorm. Goed verdelen en egaliseer de bovenkant met de achterkant van een lepel. Plaats de biscuit basis in de koelkast en laat 30 minuten afkoelen.
- Doe de pindakaas in een mengkom en mix gelijkelijk de gecondenseerde melk er door heen. Voeg de helft de gehakte pinda's, stukjes muesli reep , gevolgd door de gesmolten witte chocolade. Giet vervolgens het mengsel snel uit over de biscuit basis en egaliseer met de achterkant van een lepel. Verdeel hier vervolgens de rest van de pinda's en muesli repen over en druk ze stevig in de massa. Plaats in de koelkast voor 1:30 uur .
- Smelt de rest van de donkere chocolade au bain-marie en druppel deze diagonaal over de pindakaas laag. Plaats in de koelkast voor 30 minuten en klaar om in 25 vierkantjes te snijden.
- Probeer in plaats van pinda's gehakte cashews of hazelnoten, een handje rozijnen of gezoete gedroogde cranberries voor een fruitige smaak.
- In een luchtdichte verpakking zijn de repen 1 week houdbaar in de koelkast.