Granola met stukjes Fruit

Deze snelle en heerlijk fruitige granola ‘pizza’ is bedekt met verse en smaakvolle zomer bessen.

Small black spatula
20 Minutes Prep
Small black clock face
2 Hours Total
A small knife and fork set
8 Servings

Ingredient List

  • Small check mark in a circle icon 5 Nature Valley Crunchy Haver & Honing repen
  • Small check mark in a circle icon 50 g licht bruine suiker
  • Small check mark in a circle icon 50 g ongezouten, gesmolten boter
Voor de topping
  • Small check mark in a circle icon 225 g (vette) roomkaas, op kamertemperatuur
  • Small check mark in a circle icon 50 g poedersuiker
  • Small check mark in a circle icon 1 theelepel vanille aroma
  • Small check mark in a circle icon 300 g aardbeien, gepeld en in plakjes
  • Small check mark in a circle icon 100 g zwarte bessen

Preparation

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C )/gasoven stand 4.Rol een stuk bakpapier uit over een bakplaat. Maak de muesli repen fijn in een keukenmachine. Voeg de suiker en de boter toe en mix het geheel goed door elkaar en verdeel over de bakplaat en vorm het mengsel in een cirkel van 23 cm. Plaats de bakplaat in de oven bak de pizza in 10-12 minuten krokant en gaar. Laat nog 30 minuten buiten de oven afkoelen.
  2. Voeg de roomkaas, suiker en vanille samen in beslag kom en mix met een mixer tot een zachte gladde massa. Verdeel het roomkaas mengsel over de afgekoelde 'pizza' en laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel de bessen, zoveel als je wilt, over de roomkaas. Zet voor serveren 1 uur in de koelkast.
  3. Je kunt de 'pizza' het beste dezelfde dag eten. Overgebleven 'pizza' kun je eventueel verpakt bewaren in de koelkast tot de volgende dag.
  4. Je kunt elke combinatie van vers fruit kiezen om de 'pizza' mee te versieren.