Snelle Granola met Crispy Appel
Een snel en gemakkelijk fruitig dessert gemaakt met maar een paar ingrediënten – heerlijk!
25 Minutes Prep
1 Hour
10 Minutes Total
8 Servings
Ingredient List
- 6 kleine rode appels, zonder klokhuis, dun gesneden
- 50 g kristalsuiker
- 2 theelepels maizena
- 2 eetlepels water
- 6 repen Nature Valley Crunchy Haver & Honing in, stukjes gebroken
- 25 g ongezouten gesmolten boter
Serveer met
- (Vruchten) Yoghurt naar keuze
- Gemalen kaneel
Preparation
- Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C )/ gasoven stand 4. Leg ondertussen de appelstukjes met suiker en maizena in een 2 liter ovenschaal en besprenkel het appelmengsel met water.
- Mix in een kleine kom de stukjes mueslireep met de gesmolten boter en verdeel over het appelmengsel.
- Bak het geheel in 40 -45 minuten in de oven of totdat de appels zacht zijn. Wanneer na 30 minuten de granola aan de bovenkant te snel bruin wordt kun je deze voor de resterende tijd losjes afdekken met aluminium folie. Even wat laten afkoelen en serveren met yoghurt en kaneel.
- Voeg 1 theelepel kaneel toe aan het appelmengsel voor meer zoet gekruide smaak.
- Voeg een handje vol rozijnen of sultanarozijnen toe aan de appels of probeer eens wat stukjes gedroogde dadels of abrikozen.