Snelle Granola met Crispy Appel

Een snel en gemakkelijk fruitig dessert gemaakt met maar een paar ingrediënten – heerlijk!

Small black spatula
25 Minutes Prep
Small black clock face
1 Hour 10 Minutes Total
A small knife and fork set
8 Servings

Ingredient List

  • Small check mark in a circle icon 6 kleine rode appels, zonder klokhuis, dun gesneden
  • Small check mark in a circle icon 50 g kristalsuiker
  • Small check mark in a circle icon 2 theelepels maizena
  • Small check mark in a circle icon 2 eetlepels water
  • Small check mark in a circle icon 6 repen Nature Valley Crunchy Haver & Honing in, stukjes gebroken
  • Small check mark in a circle icon 25 g ongezouten gesmolten boter
Serveer met
  • Small check mark in a circle icon (Vruchten) Yoghurt naar keuze
  • Small check mark in a circle icon Gemalen kaneel

Preparation

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C )/ gasoven stand 4. Leg ondertussen de appelstukjes met suiker en maizena in een 2 liter ovenschaal en besprenkel het appelmengsel met water.
  2. Mix in een kleine kom de stukjes mueslireep met de gesmolten boter en verdeel over het appelmengsel.
  3. Bak het geheel in 40 -45 minuten in de oven of totdat de appels zacht zijn. Wanneer na 30 minuten de granola aan de bovenkant te snel bruin wordt kun je deze voor de resterende tijd losjes afdekken met aluminium folie. Even wat laten afkoelen en serveren met yoghurt en kaneel.
  4. Voeg 1 theelepel kaneel toe aan het appelmengsel voor meer zoet gekruide smaak.
  5. Voeg een handje vol rozijnen of sultanarozijnen toe aan de appels of probeer eens wat stukjes gedroogde dadels of abrikozen.